Joe Bowie & The Funk

Jazztrombonist, multi-instrumentalist en zanger Joseph Bowie (Saint Louis, Missouri) behoort met recht tot de Amerikaanse jazz-adel. Bowie (uitspraak: Boewie) is een broer van avant-garde-jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie, drie toonaangevende blazerbroers binnen een familie.

Hij kiest voor piano en conga’s, maar later voor de trombone. Als jongen speelt hij onder meer met bluesmusici Albert King en Little Milton. Zijn muzikale loopbaan begint bij Black Artists Group waarmee hij twee jaar in Parijs verblijft. Hij wordt lid van de Human Arts Ensemble en werk met saxofonist James Chance. Uit een van die groepen, James White and the Blacks, komt rond 1978 zijn energieke, wereldvermaarde jazzfreefunk band Defunkt voort. Naast Defunkt is hij actief bij Ethnic Heritage Ensemble en de bigband van David Murray. Bowie werkt in Nederland samen met onder meer Hans Dulfer, POW Ensemble en Candy Dulfer.

Wij zijn verheugd en trots onze jazzfunkheld een podium te kunnen bieden. Samen met de gelegenheidsbegeleidingsband The Funk wordt het beslist een ‘hot american jazzfreefunk night’.