Bego & The Shamans

Bego Begović is geborgen in Kroatië, groeit op in Duitsland en al geruime tijd in Nederland. Vanaf zijn 15e wijdt hij zich aan muziek, voornamelijk op synthesizer en keyboards. Hij is autodidact en autonoom en ziet zijn leven als een levenskunst.

Behalve zijn werk als muzikant produceert Bego ook video’s, cd’s en werk als fotograaf. Zo realiseert hij ook video’s voor Jazzclub 14 en sinds 2019 de festivalvideo’s van ons jazzfestival.

Hij gaf tot nu toe meer dan 1.500 liveconcerten in Nederland, maar ook in de omringende landen was en is hij veel te zien. In het verleden met vele bands, aan de keyboards, sinds 2008 ook met meditatieve sound-healings met meer dan tien akoestische instrumenten uit de hele wereld.

Hij mist afgelopen periode het podium weer, zet een nieuwe band op en speelt hiermee zijn eigen werk. Het betreft een mix van meditatie muziek en dansbare grooves.

Tijdens Jazz Aan De Sjtasie dit jaar is hij te zien met zijn nieuwe band en dus met een nieuwe bezetting: Bart Koenders bas, Geert van Niekerken drums, Micha Florack percussie en lier en Bego Begović zang, keyboards, fujara, dilruba, duduk, jew’s harp en didgeridoo.

Foto: via Bego Begović.